31. splash!

Okej, har hängt de senaste dagarna i Islington på The Diner och hjälpt till med öppningen. i Sverige betyder att hjälpa till att man ska ha något att göra och faktiskt hjälpa till. Ingenting är uppstyrt, det finns inget att göra för att inget är klart så jag har bara stått där och druckit 400 kaffe om dagen och ja, hjälpt till med ingenting. Menmen, det har endå vart kul att hänga med folket och lära känna dom lite mer. Jag kan officiellt säga att jag tycker om Britainy hur mycket som helst. Hon bjöd in mig till sin utställning hon ska ha nästa månad. Jag blev tillochmed inbjuden på the private show samt efterfesten vilket jag ser sjukt mycket fram emot. Jag såg lite bilder på det olika former av konst som hon ställer ut och det var jävligt fräscha grejer. Blev även bjuden på en extrem uppstyrd grillfest på söndag med där Jess ska vara DJ och det verkar också hur kul som helst. Det börjar kännas bra det här med London. The Diner kommer verkligen inte kunna lära mig eller utveckla mig något större än vad jag redan vet men det kommer troligtvis vara en extrem social dörr och det är väl det jag är ute efter nu.

imorse iallafall så drog jag hemifrån 45 minuter innan jag började. Stod på platformen och väntade på tåget till Bank, men eftersom det var peak hour då HELA London ska till diverse ställen fick jag vänta i nästan en halvtimme på att ens få komma på ett tåg. Det tog en evighet att ta sig från Central Line plattformen till Nortern Line eftersom det var tjock med folk. Lyckades klämma in mig i en vagn tillslut och jag väntade bara på att få åka iväg.. jag väntade.. och väntade.. och, ja, väntade. Tillslut meddelade någon att det var en försening och ja, det var väl inte mer än det. Sedan meddelades att någon hoppat framför tåget i Angel. Och inga tåg kommer åka dit på ett tag. Och vilken station ska jag av vid.. uhm. Angel! Bussar är ingenting jag kan så det slutade med att jag åkte över hela London och lyckades hitta ett tåg till Angel. Troligtvis så skulle jag inte behövt byta tåg så pass många gånger som jag gjorde (Bethnal Green - Bank , Bank - Liverpool, St, Liverpool St. - Tottenham court , Tottenham Court - Holborn, Holborn - Kings Cross - Kingscross - Angel), men det berodde mest på att jag ändrade plan hela tiden jag kom fram till en hållplats.  Menmen, kom fram efter 1 timme och 40 minuter.

Sedan ringde Amanda och min dag blev bra!




30. Färskpressad apelsinjuice, latte och folkmusik.

FIIIIIIITTTTAAAAAA! Hälften av det jag skrivit försvann. FITTAFITTAFITTA!


Hängde på Hawleys, träffade Pixie. Tappade bort mig i London, Lyckades hitta hem. 


Lördag:
Provjobbade på the Diner i Shoreditch och det gick jävligt bra. Gick fel väg hem på väg till tågstationen och fick vandra i en halvtimme för att orientera mig. Köpte med mig en flaska vin, gick hem, drack och vandrade sedan till gaystället på Hackney Rd. Stod i kö i 20 minuter, och nu snackar vi seriösa tjugo minuter inte "jag-har-stått -här-i-en-timme-och-har-inte-fått-min-öl-en-lörda-på-harrys" tid. Satt mig en soffa medans brudarna gick på toa. En killer trodde jag sålde knark. Gick ut och rökte. Missade stämpel tanten och fick bråka med vakter och det slutade att jag fick ställa mig i kön igen. Dock inte lika lång tid denna gång. AH! 
Träffade min spanjor Sergio men följde inte med honom hem. Men han ska tillbaka till Mallorca (sjukt att han seriöst bor där, jag tänkte mig bara massa svenskar och tyskar där och inhyrda spanjorer som styrde stället) på måndag men vi ska se om vi ska höras när han kommer tillbaka. Drog hem till en colombian och en kille från Nya Zeeland som Anna och Eve dratt hem. Hade en sjukt upplevelse på den lokala fyllemat stället men orkar inte gå igenom det. uhhhh! Menmen.. gick och la mig runt 6 och tvärdog. 




29. Parken

Igår provjobbade jag på The Diner i Camden

-You can take a order at table 14.
-Done.
-Oh, you can set up cutlery at table 12.
-Done
-I saw that there was food on the floor under table 9, maybe you can can sweap the floor.
-Done.
-Uhm, oh.. you can..

Ja, jag vill tacka Harrys för allt! Sättet att arbeta på, att se saker och arbeta med så få moment som möjligt. Tack!
Det slutade med att bruden som skulle lära mig blev jättestressad (och satt i skiten) för att det var så mycket folk (läs; en 4:a, 2:a, 2:a, 3;a, 6;a 2;a, och notera att vi delade på dessa) och jag fick en jämförde med alla skitlördagar på Harrys då man vart två och hela stället var fullt. Jag gick därifrån några timmar senare, glad, hög på mitt eget ego och solen sken! London är underbart!

***

Idag tog vi en promenad.



28. Googlemaps

Gatvy på googlemaps är skitkul (okej, eftersom vi inte har en tv så får man roa sig på andra sätt). Sök på 218 cambridge heath rd på googlemaps och tryck på gatvy. Tegelhuset med den blåa dörren är mitt hus.
Det var faktiskt ganska roligt att gå igenom området. Så, en lite grej att hitta på en seg måndagskväll! öööhhh!



(lycka till med pluggandet Harrysbrudar)

27. sommarsommarsommar

Det är äckligt varmt ute. Jag är äckligt bakfull. Var på det The Star igår. Packat med folk. Jag var asdyng. Gick in en vägg. Min höft är ur led. Imorgon ska jag jobba på The Diner. Mitt huvud sprängs. Hejdå.

26. Ålder

Foxy från Fifteen ringde igår och jag fick inte jobbet. De tyckte att jag var alldeles för ung, vilket jag även förstod och kände. Jag skulle nog inte kunna känna mig säker med att reprensentera den restaurangen på det sättet dom ville. Feghet, ja jag vet, men så är det. Jag är ganska nöjd endå, detta betyder att The Diner jobbet är mitt oc jag kommer leva i konstant festextas med fantastiska människor. Nu har jag iallafall en massa papper med arbetssätt samt en italiensk matordlista som jag kommer värdera väldigt högt. 

Jag fick en intervju, jag fick provjobba och jag fick ett "välkommen tillbaka om några år". Jag är nöjd, och jävla stolt över mig själv.





(Till Camme:00447594937314)

25. Underbar olivolja!

provjobbade på Fifteen. Det gick bra, så äckligt mycket information. Dom ska ringa idag. 300 miljoner grerjer att tänka på och göra. Fram med bröd, servera olivolja, 32 punkter om hur du skall servera på lunchen, 33 punkter om hur det serverar på kvällen. Galet!

Träffade alla som fått jobb på The Diner, sjukt underbara, mycket trevliga och helt min typ av människor. Allialli! Ska dit på lördag och få schema.

Jag har fortfarande inga pengar. Blää!

Gick runt i området där vi bor fast in bakom där vi inte brukar gå. Det var så jävla charmigt, hittade ett vegan café med en gratis internet, där jag sitter nu. Hittade även en mysig pub där jag och Josefa tog några rundor. Gick vidare till The star of Bethnal Green som är en liten alkispub, men denna gång var det mycket ung.. eller ja, det kanske var typ 10-15 pers där. Men vi fick lite nya kompisar och blev aspackade. Köpte världens fetaste fyllemat på KFC. Hu!


24. Fifteen vs. the diner

Okej, som sagt så var jag på arbetsintervju på ett ställe som hette the Diner. Jag kunde inte påstå att jag var speciellt pepp. En restaurang i 50-tals diner stuk med hamburgare och milkshakes. Menmen, det var en intervju så jag gick endå. Åkte med Josefa till Soho och träffade upp denna Chris. På telefon tänkte jag mig en tjock gammal krögare men det visade sig vara en av de snyggaste killar jag någonsin sett i hela mitt liv. Världens snyggaste skjorta, underbara sneakers, döskalleringar, Lucky Strike cigg och ett helt bord med bara Apple prylar. Klimax var nära. Hursomhelst så ska dom öppna en femte restaurang i Islington. Han ville ha stället rockigt, avslappnat, coolt, roligt.. blablabla.. Han pratade om hur det kommer vara mycket fester, vi kommer gå på många spelningar och enligt hans mening kommer personalen vara världens bästa gäng! Han beskrev konceptet dom jobbade efter (glass drinkar, spritkassa..etcetc). Han förklarade hur en bong kommer upp i baren och hur man skall prioritera och göra det så effektivt som möjligt. Med andra ord beskrev han Harrys. Jag fick en jättebra känsla och jag ville verkligen ha jobbet.

Joinade Josefa och Lisa igen och efter ca en halvtimme ringer telefonen. Jag som bestämt mig att jobbet på The Diner var mitt (han hade mer eller mindre sagt det) så kände jag att jag inte var intresserad men jag svarade och var hur trevlig som helst endå. Jag hörde inte vad personen iråga hette eller vilken restaurang hon ringde ifrån. Hon frågade om jag visste vart det låg och jag svarade nej (eftersom jag inte ens visste vilken resturang det var ifrån). Hon bad mig gå in på WWW.FIFTEEN(här slutade mitt hjärta att slå).NET
Blev helt tårögd och galen eftersom detta har vart en dröm i hur många år som helst!

Väl hemma ringde Josefa och berättade att Lisas pojkvän styrt upp The Killers + The Kooks biljetter den 6:e Juni (läs; slutsålt). Gratis! Nu ska jag försöka styra upp en till älskade Zerga! Iallafall så var igår världens bästa dag! Helt galet!

Som sagt så drog jag till Old Street. Letade reda på Fifteen, gick och gömde mig bakom en mur i en kvart, halvt hyperventilerande halvt svettandes. Tog en sista cigg och gick in. Blev hänvisad till nedre restaurangen där jag fick sitta ensam i 10 minuter med en kopp av världens godaste kaffe. Sedan dök denna Laura samt en annan kvinna jag inte minns namnet på. De gick igenom min CV steg för steg, korsförhörde mig, svetten rann, jag log, stammade och kände "fuck, det här går åt helvete"

"Well, I guess this is all."
Jag sumpade det.
"So, tomorrow around, 10.15? Can you be here, you´ll be working with Bobby and he´ll teach you the basic of Fifteen"

JAG FICK ETT PROVJOBB! PÅ FIFTEEN!



Nu ringde the Diner, jag har fått jobbet.

23. FIFTEEN!

Okej, jag fick en jävla intervju, jag fick en JÄVLA intervju! Dom ringde igår! Det här är så äckligt jävla sjukt. Jag är så nervös så att jag dör! Förstå hur länge jag velat jobba på Fifteen. Det här är världens chans och jag får inte sumpa den. Verkligen inte. Jobba för Jamie Oliver! Okej, han jobbar säkert inte där speciellt mycket, men endå! Jobba för hans restaurang.
 
Nu måste jag ta tunnelbanan till Old Street och orientera mig därirån. Jag svettas som en gris och hjärtat slår i 140.


LYCKA TILL!

22. Jorå, så att.. uhm.. bilen går bra?

Imorgon ska jag på jobbintervju, det kanske inte är precis det ställe jag kan växa och lära mig massor, men det är pengar och jag behöver pengar. Chris, som mannen som ringde hette ville sätta mig i baren, men jag känner att jag hellre vill gå på golvet.. men det är bara bita ihop. Aja, tydligen skulle det vara ett jättebra gäng och han var helt pepp på att det skulle vara kul så.. ja, hoppas dårå!

Igår natt åkte Emma tillbaka till Sverige så nu är vi endast 6 personer kvar i lägenheten. Nu står Anna på tur att åka hem, och sedan Ellie. Tråkigt!



21. bläääääääääääääääääääääää

Har en dålig känsla i hela kroppen. Jag vill bara sova.

20. samtal från Sweden

Vaknade brevid Josefa i morse. Telefonen ringde och det var världen bästa Amanda! Vi har inte setts på ungefär 3 månader nu, hennes Bali resa och min London flytt gick om varandra. Vi pratade lite uppdateringar och sommar. Jag saknar henne!
Ringde även till Harrys och pratade med Camme vilket också gjorde min dag!

Här i London skiner solen, det är varmt och jag är för bakfull för att sitta ute eller dra upp min gardin för att släppa in ljuset. Ska försöka ta mig till andra sidan gatan här och ska köpa lite kontorsgrejer jag behöver. Men finner inte orken.

Igår iallafall så skulle jag och Josefa gå runt och söka jobb. Vi gjorde iordning oss, gick till ett internetcafé och skrev ut vår cvs och gick. Vi började gå till Shoreditch och efter 20 minuter när vi väl var framme var vi så svettiga att vi tyckte vi förtjänade varsin öl innan vi gick vidare.

Jag vet inte om det var brist på mat, solen eller universum men ölen satte sig direkt på hjärnan så båda vinglade vidare efter en öl (tragiskt men sant). Tänkte att på Brick Lane finns det ju restauranger men missade restaurangerna totalt och gick direkt till 1001 där två Red Stripes inhandlades med en fantastisk snabbhet.



I skuggan av 1001, varsin öl i handen, omringad av snyggt  folk (killen i blått, jag dör!) satt Daniel och Josefa och byggde på fyllan. Emma och Anna vandrade förbi och slog sig ner ett tag med oss.

"vi har inte ätit lunch, det måste vi ju göra!"
Falafel på First Out skulle vara det perfekta stället, men när vi väl var där så svängde vi in till Soho istället. Och till våran förvåning så stod som sagt Jude Law där och drack Guiness. Som två kåta papparazzis gick vi direkt  in på puben och beställde lite mer öl åt oss själva. Sedan satt vi utanför och sakta men diskret förflyttades vi närmade Jude tills vi var en armslängd ifrån honom. Och han är snygg i verkligheten men ack så kort. En decimeter till på mannen och han skulle vara en gud. Menmen..

Några rundor senare hamnade vi i en arkadhall där vi skjöt terrorister med k-pistar (Josefa dog ganska snabbt), hittade sedan horor för £20 samt inhandlade Sushi.

"Can you spare some change for the buss?"
"No ,sorry"
"You can´t spare change for the buss but you can buy sushi!"

Vidare till Camden, inhandlade 3 öl på en kiosk, satt oss på en bänk och drack. Vandrade till hawley arms. Tittade på snygga killar, snodde cigg, drack mer öl och blev sjukt dyng.



Tog tunnelbanan hem där 3 män började spela musik inne i vagen. Dom spelade flitigt loss på dragspel och flöjt, medans jag och Josefa bjöd på en dans som Londons tunnelbana sent kommer glömma.

Vinglade till Tesco, köpte 3 fryspizzor för £6 pund, blev fel på självscanningen så en pizza registrerades bara så de andra två blev en liten bonus. Väl hemma satt jag på Cher - Belive samt lite Dr.Bombay och gick loss med pizzorna. Snubblade i köket och flög in i spisen. Där låg jag på det smutsiga golvet med Josefas flabb i bakgrunden. Det här är livet!

19. you got blood on your hands

okej, vem har tagigt en öl brevid Jude Law? jo jag och josefa.


Vi är dyng.

RSS 2.0